söndag 30 december 2012

Sanningen

Regeringen krattar enligt MP:s språkrör manegen åt SD genom att säga att arbetslöshet och sjunkande skolresultat beror på den ökande invandringen.
MP menar på att det saknas statistik på att så är fallet.

Men det är nog så att Regeringen äntligen insett var problemet ligger. Nu gäller det bara att resurser sätts in så att tex. skolresultaten bättrar sig.
Det gäller inte att ge "bra" skolor morötter för att de klarat målen utan att förstå varför de skolor med sämre resultat hamnat i sitt läge.
Skolor som ofta finns i invandrartäta områden där barnen har dåliga (om inga alls) förkunskaper när de slängs in en klasserna.
De har ofta föräldrar som inte kan hjälpa dem då dessa kanske tom är analfabeter.
Dagens invandrare kommer från områden där skolorna inte fungerar som här och där flickor kanske inte ens får gå  i skolan.

Resurserna behövs sättas in nu. Vi kan inte vänta på att statistik kommer på något som alla lärare är fullt medvetna om. Då är det för sent.

DN 1  SvD  1  GP   AB

3 kommentarer:

Siita sa...

Det är bara på dom små taken vid altan som rasat. När det blir det stora vid bilarna då dundrar det ordentligt. Har inga bilar för nära nu. Kram

Fenixmonas sa...

Godmorgon detta årets sista dag! Säkert inte lätt för dessa barn då det är mycket som påverkar, inte minst bostadsbristen, för hur enkelt är det att kunna göra läxor om det bor 8-10 personer i ett eller två rum o kök...
Milt o fint är det här och ska så förbli...fast det kommer att frysa på senare i veckan...Önskar dig och de dina ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Kramiz

Less sa...

Invandrartäta skolor får ofta ett extra bidrag som nära nog dubblerar skolpengen.