onsdag 3 augusti 2011

Släng konduktören av tåget.

Hur kan man som konduktör ens komma på tanken att slänga av en 11-åring från tåget?
Han/hon borde fattat att 11-åringen inte reste ensam. När barnet inte ens kunde prata Svenska   hur tror då denna person att den lilla flickan ska klara sig?

Nu är flickan försvunnen sedan i går kväll. Det tog hela 3 timmar innan händelsen anmäldes. Och det berodde på att personalen byttes ut.
Hur den stackars lilla tjejen mår vill jag inte ens veta. Det är bara att försöka tänka sig vad som hänt om det varit ens egna barn.

Och man kan ju också fråga sig. Hade konduktören gjort på detta vis om det hade varit ett barn av annat ursprung?
AB  DN Exp  SVD

7 kommentarer:

Tomtan sa...

Sanslöst!!!!

Thomas sa...

...mycket dålig stil SJ, vidrigt!

Anonym sa...

Flickan blev förmodligen rädd av manens agerande som dessutom talade en för henne främmande språk och som ville tvinga henne ur taget. Kan inte tänka mig att hans agerande var särskild schyst med tanke på att han faktisk slängde ut henne. Vi vet hur en snäll människa borde ha agerat istället. Nej i flickans ställning hade säker nervositeten tagit över henne. Vad ska vi kräva av ett litet barn som inte talar svenska. Hennes stora syster som dessutom var dåligt i magen letade överalt på taget efter sin lilla syster och larmade personalen efter den långa letande. Det som hände på taget, händer överalt i Sverige, att invandrare, svarta, asiater, romer väntar till sista minuten för att be etniska svenskar om hjälp är inte konstig alls. Detta är ett resultat av den almämna dåliga bemötande gentemot invandrare, xenofobin och intoleransen som finns överalt. Dessutom är inte svenskarna precis de mest empatiska människor i världen, konduktörens agerande betonar bara detta. Han kan inte ha ett hjärta fylld av känslor, hur en sådan människa kan agera i en tågolycka återstår att se, det bästa är att inte åka med Sj. alls. Konduktören kan inte vara en person som bryr sig om andra människor och inte minst om barn.

Snyltgäst sa...

"konduktören kan inte vara en person som bryr sig om andra människor och inte minst om barn."

Nej det tror jag också, och det finns tyvärr rätt många av denna kalliber, i alla fall inom Stockholms lokaltrafik. Jag har varit med om att både jag och andra och andra har gjort för mig ett par gånger, betalat när man av någon anledning har blivit av med sitt färdbevis och chauförerna totalvägrat. Har även vid ett par tillfällen vägrat låta barn åka, utan någon annan medresenär har fått gripa in. Så jag är inte alls förvånad. Dock tror jag inte att man ska ropa rasist, för som sagt det finns tillräckligt mycket trånga människor utan att de för den skull ska behöva vara fördomsfulla

Siita sa...

Som tur är så är hon hittad nu. Kram

diana sa...

Inte klokt att sådant här förekommer. Gräsligt :(

diana sa...

Inte klokt att sådant här förekommer. Gräsligt :(