onsdag 25 april 2012

Vem tog beslutet?

En ung kvinna är återigen mördad av en anhörig (bror) för att hon dragit skam över familjen.
Flickan hade begärt ett skyddat boende men fått avslag.


Det är dags att vi tar dessa flickors situation på allvar. Vi vet ju av erfarenhet att flickorna lever farligt om de inte skyddas.


Vi måste se utanför våra egna normer och inse att deras anhöriga  tom kan ta till mord. 
I vår värld finns inte ens tanken på att mörda, Och speciellt inte våra anhöriga.


Men dessa flickor som vill leva ett "Svenskt" liv lever som sagt farligt och vi måste hjälpa dom till att kunna bryta sig loss.


16 år och inte straffmyndig. Ligger någon annan bakom?
Det är inte så sällan som någon vuxen har uppmanat sönerna till att hålla rätt på sina systrar.


DN


5 kommentarer:

Veiken sa...

Det är absolut dags för oss att sätta ner foten ordentligt. Ingen ska någon gång, någonsin kunna skylla på kultur och tradition, när det handlar om kriminella handlingar. Kram

Tomtan sa...

De är otroligt... Om man ber om hjälp ska man väl få hjälp!!!

Isa sa...

Vi kan tex börja med att erkänna förekomsten av "hedersvåld" hos stora grupper av våra invandrare. Inget har varit mer förbjudet än att just tala klarspråk.
Nu i vintras lade ju SD-kvinnorna med Thérese Borg fram ett program (med stark video) för att sätta fokus på frågan, som alla fega feminister och samtliga svenska politiker för övrigt så skändligt blundat för och så totalsvikit våra invandrartjejer.
Bara SD har vågat ta i frågan men de är ju RASISTER , det vet ju alla ... Man får hoppas att NU äntligen gemene man ska vakna och inse allvaret , som Du så bra skriver !

John sa...

Skönt att myndigheterna har reagerat efter Fadime... det var väl bara sisådär en tio år sedan!? undrar hur många Svenska medborgare som förts utomlands och avrättats, könsstympats och blivit bortgifta (kusingiftemål är snarare regel än undantag) innan arton års ålder!? Det är bara att tacka socialdemokraterna! ett fint exempel från dagens löpsedlar Aftonbladet (vänsterstyrd) skriver om överklass slynglar som begått en misshandel och Expressen (högerstyrd) skriver om ohedersmordet.

Danne sa...

de är alltid minderåriga syskon som gör detta...kanske dags att sätta livstids fängelse oberoende av ålder på detta brott.