lördag 28 april 2012

Martyr?

Det är konstigt.
Vi vet att utsatta kvinnor måste få hjälp med ett skyddat boende.
Och nu efter att ännu en kvinna mördats av en närstående så kommer troligtvis ett beslut som garanterar dessa kvinnor ett skyddat boende.
Varför ska en oskyddad kvinna behöva dö för att detta ska hända?


Ta  nu även ett beslut om att ändra förövarnas beteende. För så länge som de inte ändrar detta kommer dessa utsatta kvinnor finnas.




När jag skulle läsa detta i DN hamnade jag här.  En liten fellänkning av DN.
Men jag kan ju passa på att kommentera artikeln. Det är jämt skägg mellan blocken men en viss övervikt i den röd-gröna vågskålen. SD - vågmästarroll?  Ingen bra situation.




Tack Stattinskan för din helt rätta kommentar. "Framför allt måste vi med det bestämdaste vägra acceptera att denna kulturella galenskap får fortsätta i vårt land! Vakna politiker! Att INTE acceptera detta är INTE detsamma som RASISM!"




DN   

7 kommentarer:

Stattinskan sa...

Framför allt måste vi med det bestämdaste vägra acceptera att denna kulturella galenskap får fortsätta i vårt land! Vakna politiker! Att INTE acceptera detta är INTE detsamma som RASISM!

Anonym sa...

Våld i nära relationer förekommer oavsett kön, sexuell läggning, religion, etnicitet osv.

Siita sa...

Det är sådana händelser som sprider rasism i vårt land. Kram

Anonym sa...

Folk som mördar förstör tar inte bara livet för den som mördas. Det finns efterlevande som skall leva med eländet. Men det finns också de som vittnar och ständigt skall leva jagade utan minsta skydd. Hur tror folk det är för dem som skall leva med skyddad identitet resten av livet. Listor på sådana identiteter läcker och stjäls tydligen både från polis och skattemyndighet. Ibland tror man en pissig statistisk undersökning eller en hyresvärd och hans plåtslagare har förtur framför personers säkerhet. Det finns myndigheter och anställda som absolut inte jag iallafall skulle betro i sammanhanget.

Anonym sa...

Inte är det den första kvinnan som dött och knappast kommer hon att bli den sista. Det är så tragiskt med alla former av anhörigvåld.

Lisbeth sa...

Skuddade boenden är bra så klsrt men får vi inte stopp på förövarna så är vi snart ett land fullt av dessa boenden. Hur kan detta hända gång på gång

veiken sa...

Vi ska inte tolerera våld i någon form vem som än står för det.
Jag ska gå och lyssna på Lövén på 1 maj. Han kommer till Götaplatsen. KRAM