Tandvårdsfusket är åter på tapeten.
Tandläkare fuskar med både ersättningen från F-kassan och med behandlingar.
En tandläkare utbildar sig och är klar vid 25 års ålder och sen kan den tandläkaren arbeta med dessa inlärda metoder utan att utbilda/fortbilda sig en dag.
Socialminister Göran Hägglund vill nu påskynda utredningen av detta..
Jag kan hålla med. I varje stad finns det tandläkare som borde stoppas. Fråga bara tandvårdspersonalen på ortens övriga tandvårdsmottagningar. De vet precis vilka tandläkare man ska hålla sig undan.
Tyvärr håller många tandläkare varandra bakom ryggen och inga anmälningar kommer fram.
Ska vi ha en anmälningsplikt när vi upptäcker återkommande felbehandlingar?
GP
5 kommentarer:
Hej Ja det där är ett jätteproblem verkar det som. Många dåliga behandlingar man har hört om under åren,. Ja kanske anmälningsplikt men hur bevisa det det blir inte lätt det.
Det tycker jag att det ska vara. Anmäl alla felbehandlingar. Kram
Tack! Nu blev min tandläkarskräck genast en aning mindre... ;-)
Tandläkare behöver väl också uppdateras.
Jag tror inte att det är vanligt att vi håller varandra bakom ryggen.
När en patient är missnöjd med vården hänger det nästan alltid ihop med ekonomin. Tandläkaren har inte på ett bra vis förklarat för patienten vad behandlingen skulle kosta. Kommunikation är svårt. Det är mer ovanligt att tandläkaren faktiskt gjort ett fel ( i själva behandlingen), även om det naturligtvis händer.
Visst är det viktigt med fortbildning. Det finns förmodligen ingen yrkesgrupp som fortbildar sig så mycket som just tandläkare. Jag har själv i år satsat 100.000 bara i kursavgifter.(Förlorade arvoden vågar jag inte ens räkna på). Alla satsar givetvis inte så mycket och inte varje år, men jag är övertygad om att ingen annan grupp kommer i närheten. Trots denna massiva satsning på utbildning kan vi i Sverige glädja oss åt den billigaste tandvården i västvärlden. Det är inte illa!
Skicka en kommentar