onsdag 4 december 2013

På lägsta möjliga kompetensnivå.

Allt arbete ska enligt mig ske på lägsta kompetensnivå.
Med det menar jag att läkare och tandläkare inte ska stå och göra tex. adm. arbete som någon med lägre kompetensnivå skulle klara lika bra (om inte bättre)

Jag vet inte hur det fungerar i sjukvården men i tandvården så har det lagts många arbetsuppgifter på tandläkarna som vi tandsköterskor kunde gjort.
F-kassan kräver tom att det är en tandläkare som lägger in åtgärdskoderna för den behandling de gjort.

Se till att allt "pappersarbete" hamnar på rätt person.
Kan inte tänka mig att läkarna med sin långa utbildning hade tänkt sig att sitta och administrera en så stor del av arbetet.
Det har de sista åren tillkommit en massa krav på att allt ska dokumenteras och mätas. Till vad nytta?
Är det för att någon siffernisse ska få jobb med att göra statistik på det som händer?


SvD   AB  DN  Skånskan

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sedan är det inget fel att läkare eller tandläkare OM det någon gång skulle bli tid över, hjälper de andra yrkeskategorierna på sin arbetsplats.

Jag minns en VD för ett internationellt Export/Import företag som när jag hade hand om en Orderavdelning kom in till mig och sa Inger, om och när du får tid över får du gärna gå ner i lagret och sortera dokument. Jag brukar göra det och kan säga dig att du aldrig lär dig så mycket du trodde du redan kunde som då.

yvonne sa...

Det är samma med lärare.Mycket tid gick åt att dokumentera,tid som kunde använts till eleverna ..........Hon som vi fick kläderna av skulle slänga dom på tippen.
Nu fixar Mia och jag så att fler kan få ta vad de vill av kläderna + en klädbytardag! Kram!