fredag 17 januari 2014

Kosta gratis!


När ska våra kära politiker fatta att det är de offentliganställdas löner som styr tillgången på kvalificerad personal?


Nästa kris är tydligen inom vår och omsorg.

Där återfinns många typiska kvinnliga yrken.

Fram till valet vill jag gärna höra vad de olika partierna tycker i frågan.

Det är inget som kan skyfflas under mattan.

Om jag går 4 år på högskola och utbildar mig till sjuksköterska eller om jag går motsvarande tid till ngt data-tjosan borde det vara samma grundlön. 


Detta gäller alla offentliga arbeten. 

Studier måste löna sig.

Så är inte fallet och när våra ungdomar väljer utbildning tittar de säkert på den lön den kommer att få.


Underskatta inte arbetena inom välfärden.

Att arbeta som pedagog, polis etc är lika viktigt som att programmera.

Men här verkar politikerna tycka att det är ett kall och det får kosta gratis,

Samtidigt dras det ner på personal och de som arbetar kvar får springa fortare.
Det gör de inte så länge. 
Om de inte går i väggen så har de kanske modet att byta bana totalt.
Vad har vi kvar?

Ny personal som inte har den erfarenheten som våra "gamla" samlat på sig.

Om det ens finns några nya att tillgå.
DN

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju tydligt att valfrihet inom vården ger högre löner. Det kanske är det som det behövs mer av, dvs mer privata aktörer, som till slut lyfter lönerna pga konkurrens om duktigt personal.

Kristina sa...

Tyvärr, kommer det inte finnas någon som vill jobba inom vården i framtiden. Med dom lönerna och arbetsvillkoren. De yngre ställer inte upp på detta. Med all rätt!!!

Kristina sa...

Tyvärr, kommer det inte finnas någon som vill jobba inom vården i framtiden. Med dom lönerna och arbetsvillkoren. De yngre ställer inte upp på detta. Med all rätt!!!

Anonym sa...

Privata aktörer ger inte alltid högre löner, de kan sko sig också på skattebetalarna. Achima care gav inte sjuksköterskorna på vårdcentralen i Eskilstuna lönelyft som landstinget gett extra pengar till företaget för att de särskilt ska höja sjuksköterskors löner med. Både landstinget och de övriga privata vårdcentralerna höjde lönerna för sjuksköterskorna som det fick pengar till av våra skattemedel. Privata bolaget Achima care stoppade in pengarna i resultaträkningen i företaget istället!

Anonym sa...

Politikerna i Landstinget i sörmland har försökt extra satsa på att höja sjuksköterskor löner och avsatt pengar för detta 6,8miljoner, pengar som även privata vårdcentraler har fått ta del av. I Eskilstuna valde dock privata aktören Achima care att inte ge sjuksköterskorna denna extra höjning på ca 1500 kronor mer i månaden utan stoppade in pengarna i företagets resultaträkning istället. Vd Stefan Johansson uttalade sig i Eskilstuna kuriren med att säga att han tycker det är korkat av landstinget att försöka styra pengar till sjuksköterskorna. Några planer på att ändra sitt beslut finns inte enligt vd Johansson. Nej privata aktörer gynnar inte alltid till förbättring!! SKANDAL!!