måndag 10 september 2012

Minnen

Jönköping + 13 grader.
Ingen riktig sommarvärme men ändå betydligt varmare än de sista dagarna.

I dag blir det jobbardag. 
Min lediga tid kommer jag att behöva när begravningsbyrån ska uppsökas + övriga småärenden som behövs innan begravningen.

Efter jobbet ska syrran och jag fortsätta att rensa i lägenheten. Inget roligt arbete men ibland så stannar tiden upp då vi sitter och minns över ngt vi hittat.
I går fastnade vi över två tidningsklipp som mamma sparat.
1. Mamma vann högvinsten på en sommarbingo på stranden i Varberg. Det var i Bingons barndom och alla fick sina brickor gratis.
2. Några år senare 1969 vann mamma återigen en bra vinst. 68 000:- på stryktipset. För att förstå värdet så kan jag översätta det i att hon köpte en ny Volvo kombi för 23 000:. En ny Husvagn 11 000:-. 

Just den sista vinsten satt pappa och jag och pratade om för en vecka sedan. Han sa att de blev ekonomiskt oberoende över en natt och att den vinsten var en höjdpunkt. För första gången blev de skuldfria.

Vi får se vilka minnen som dyker upp idag.


8 kommentarer:

Sand mellan tårna sa...

Härliga minnen! Din mamma var en riktigt turgumma=)
God morgon!

Browneyedgirl sa...

Tittar in och lämnar en hälsning. Ha en bra dag!

Siita sa...

Vilken tur att vinna så mycket pengar. Minns min moster vann 13.000 o kunde köpa cyklar till mina kusiner, så glad hon var. Kram

♥ Carina ♥ sa...

Jag beklagar din förlust. Förstår att det kommer en massa minnen nu när ni går igenom din pappas saker.
Styrkekramar till dig!

Yvonne sa...

Godmorgon! Jag förstår att det är många minnen som kommer.Jag hade samma sak när min bror dog.När mor dog fanns det inte så mycket för hon var på hem de sista 15 åren.Jag har aldrig använt Becel så jag vet inte hur det smakar. Ha en bra dag! Kram!

Mita sa...

Det är både sorgligt och fint att sitta så där och minnas.
Jag och min syster satt också så där när vi plockade och rensade efter mammas bortgång.
Det är ett helt livs hem som ska plockas bort och skickas vidare. Därför känns det så viktigt att spara det som betyder nånting. Så jag har saker som lever vidare hemma hos mig,även min syster.
Ha det fint tillsammans med din syster och era minnen♥
Kramen♥
(Jag blev så full i skratt åt din kommentar hos mig,vad händer när två tillsnyggade människor får barn som inte alls är lika sina föräldrar..*L*..)

Augusta sa...

Vad tråkigt. Det blir ett stort tomrum som öppnas.

Vilken vinstsumma din mamma vann egentligen då dom kunde köpa både bil och husvagn.

Hoppas dagen blir bra för dig :)

Anonym sa...

Hej! Jo jag vet när min mamma gick bort och jag rensade ur hennes lägenhet så blev det många minnen och skratt mitt i sorgen. Ha det bra !