fredag 28 september 2012

Uppvaknande

Jag sitter och läser läkaren Omid Aghajaris uppvaknande i SvD . 
Hur han upptäcker att det finns ett förtryck i Islam.
Detta påminner mig om när min arbetskamrats man blev utskälld av Imamen för att hon inte bar ngn slöja.
Hon klarade inte trycket och idag är hon beslöjad.

Omid blev också varse om hur styrda människorna som besöker moskén blir. Och han började undra över vilket arv han skulle lämna till sina barn.


Jag har även muslimska arbetskamrater som kommer från mer västerländska länder och de är muslimer på samma sätt som vi är Kristna. 


För att citera Omid.


"Varför inte vara trygg i sin egen tro istället för att kräva att icke muslimer/troende ska följa islamiska normer? Är det inte mera logiskt för en muslim att helt enkelt undvika att titta på nidbilder och filmklipp? Och hur kommer det sig att ingen upprörs över de otaliga nidbilder och komedifilmer som görs av Jesus "


Min arbetskamrat med slöja satt häromdagen och sa att för dem gällde inte Svensk lag utan den lag som gällde för dem var Koranens.

Jag höll på att gå i taket och tog upp en diskussion med henne.Men nej. Hon tänkte inte följa Svensk lag när Koranen sa ngt annat.

Utbildning. utbildning och åter utbildning behövs för att få dessa att inse att vi lever på 2000-talet och inte på 600-talet då Koranen skrevs.
3 kommentarer:

Anonym sa...

Och jag tror att Gud själv bryr sig mer om hur vi är än alla dessa regler uppställda av oss människor.

Fenixmonas sa...

Klart att alla boende i Sverige ska följa svensk lag! Självklart att folk ska ta seden dit de kommer...Kramiz

Siita sa...

God morgon. Här i Sverige är det vår lag som gäller. Vad än Koranen skriver o säger. Dom som döms är av Svea rikes lag. Kram