tisdag 22 januari 2013

Antal ben styr


Rött kött ska beskattas hårdare enligt ett förslag från Jordbruksverket.
Orsaken är att produktionen av detta kött ger mer växthusgaser än vid produkation av texkyckling.

I princip är allt kött från djur med 4 ben riktiga bovar.
Bättre att äta kyckling.
Men just det är vi Svenskar sämst i Europa på.

Det vita köttet är betydligt hälsosammare. 

I annat fall kan man göra som sonen.
Han äter bara kött från djur som han kan tänka sig döda själv.
I hans fall blir det fisk och skaldjur.


DN  AB  HD  1   SvD  1  2

12 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Fy för snön, vill bli av med den nu. Här har jag -14 idag. Jag gillar det röda köttet bäst. Kram

Herr Nilssons Fru sa...

Igentligen är vi människor ganska konstiga, varjefall jag:)
Jag dödar helst inte äns flygor. Men man äter kött utan att äns tänka på att de är djur eller var. Förmodligen för att de varit så i alla tider o tillhör vår natur, jag vet inte, men varjefall skyller jag på de:)

För mig spelar de ingen roll om djuret är stort eller litet, alla är djur o jag älskar djur men...ja jag vet...:(

Kramiz

Herr Nilssons Fru sa...

Glömde ju:
Klart jag är drottning bland min prins och mina prinsessor :)

Kramiz igen

Anonym sa...

Här är det mest fisk & skaldjur men någon kycklingbit då & då :)
Ha en fin dag!

Yvonne :-) sa...

Vi äter mest kyckling.Jag får nog ta det så lugnt med att fulla magen med godsaker.Man är inte på topp.Kram!

Gilla sa...

God morgon.

Det är nog riktigt att vi äter för mycket rött kött och för lite vitt. Men vi två är nog rätt bra på det vita också.

Din son har ju en bra inställning, när det gäller dödandet.

Sv: Klart att solen hjälper till att göra en promenad trevligare. Men det blåste rätt bra i går, så vi försökte hålla oss i områden med lä. Det gick faktiskt rätt bra, där vi bor.

Kram/Gilla

Ama de casa sa...

Kossor och grisar är tyvärr väldigt goda... ;-)

Sussi sa...

Smart tänkt av honom! Ibland önskar man att man gjorde likadant. Men Men.. Det är ju så gott med en köttbit ibland. Kyckling är nog vi ganska dåliga på att äta. Vi köper kycklingfiléer ibland. Kyckling är ju tyvärr den köttsort det är lättast att bli dålig av med. Dom få gånger jag blivit magsjuk/matförgiftad så har jag ätit kyckling. Det skrämmer nog lite också. Fast dom gångerna har jag inte tillagat det själv utan varit på restaurang. Så oftast väljer jag bort kyckling när jag är ute..

Kramisar

Mita sa...

Jag är väl ingen större köttälskare,hellre griskött i så fall än nöt. Absolut inte lammkött.
Man borde kanske göra som din son,äta mer fisk,skaldjur tål jag inte riktigt bra för magen, men gott är det**
Kramar i kylan♥

Veiken sa...

Var och en äter det som passar just den personen, så blir alla nöjda och glada, utan skatt på kött! Kramar

Susanne P sa...

Rätt tänkt av honom!

Kram

Fenixmonas sa...

Vilken förståndig son du har! Skulle också gärna ätit bara fisk o skaldjur men det blir ju för dyrt! Kramiz