torsdag 30 januari 2014

Några baktips

Efter att ha bakat muffins, sockerkaka och havrekakor har jag några små tips i bakande.

1. Glöm inte smöret när du smälter det i micron.
2. Sätt inte på elvispen med visparna i uppfällt läge. Speciellt inte om de är fulla av smet.
3. Ta på glasögon när du öppnar ugnsluckan och kakor med hjorthornssalt befinner ig i ugnen.
4. Baktider i bakböcker är ungefärliga. Ha gärna en gubbe i närheten som kollar hur bakverket ser ut i ugnen.

Efter att ha rengjort micron och kaklet fortsatte jag med att skrapa bort lite bränt på sockerkakan.

Jag har även hunnit med en provsmakning av det jag åstadkommit.



4 kommentarer:

Melody and M.E sa...

Den där listan borde jag skriva ut och sätta upp i mitt kök för jag har faktiskt råkat ut för alla sakerna!
Det där med visparna händer alltför ofta!
Kram M.E

badtant.bloggo.nu sa...

Hej och tack för de tipsen. Ska lägga dem på minnet. Blev nu sugen på en nybakad kaka.....
Hej svejs.

Mita sa...

Oj,ja det var bra tips, det där kan hända den bäste..
Tack för grattis hälsningen,
Kramiz**

Sassa sa...

Tur att dina barn är lite bättre i köket, lärde vi oss av dina misstag måntro?