söndag 17 maj 2020

Håll avstånd

Vi sitter alla i samma båt. I varje fall här i Sverige.

Men.

Vissa som tror de är odödliga utsätter oss andra för onödiga risker.

Exempel.

1, Våra patienter kommer in till kliniken för att lämna återbud då de är sjuka. Håll er hemma och ring återbud. I vårt väntrum sitter andra som absolut inte vill bli smittade. Varken av Covid-19 eller annat.

2. Till er alla som tar studenten vill jag bara säga. Visa nu att ni är vuxna och kan ta ert ansvar.
 OK, för att ni inte blir så sjuka men att sedan sprida smittan till anhöriga är inte OK. 

En stor eloge till all vårdpersonal som utsätts för smittorisker. Att smittas kan hända precis överallt. Till Vårdcentralerna kommer både sjuka och friska och sitter i samma väntrum. Ring först och boka tid så att personalen kan ta emot på korrekt sätt.

Jag tror på Sveriges strategi med att vi följer de rekommendationer som ges. Att stänga ner ett land är inte bra. Smittan kommer i det här fallet säkert tillbaka när länderna öppnar upp igen och det är många personer som inte mår bra av att isolera sig. I Finland har självmorden ökat och alkoholkonsumtionen likaså. 
Jag tänker också på alla barn som mår dåligt i sin hemmiljö i vanliga fall. Hur har de det när deras enda tillflykstort (skolan) inte finns?
Fler och fler länder börjar nu att öppna upp. Man har nog fattat att det här blir långvarigt och att vi inte mår bra varken ekonomiskt eller psykiskt av att avskärma oss från världen.


Dottern bor i England och där är det ju lockdown. Tom parkerna är stängda på hennes ort. Tur att de har en liten gård på baksidan av huset så att de kan vistas ute. 
Saknar den här lilla killen .


Hoppas vi kan träffas i oktober när han fyller år.
1 kommentar:

skåningen sa...

Vårdpersonal gör ett fantastiskt jobb
Klart att du saknar den lille pågen
Kramar i luften är tillåtet!
Kram kram!