onsdag 4 maj 2011

Närvaro av vad?

Kameraövervakning av de äldre?
Nu går skam på torra land. Var finns empatin med våra äldre och behövande?
Att ersätta personalen med en kamera är säkert en ekonom som hittat på. Någon som bara tänker i siffror. Men det finns ju så mkt mer.
En klapp på axeln eller ett stöttande ord. Fixar kameran det?
En uppmaning till alla politiker. tänk  till hur ni själva skulle vilja bli bemötta. Och vill inte ni ha mänsklig kontakt?

Expressen

2 kommentarer:

Nicklas sa...

När Nisse 88 SOVER behöver han ingen klapp på axeln eller empati. Han sover tryggt i vetskapen om att kameran uppe i hörnet meddelar hemtjänsten om han ramlar ur sängen, blir kvar på toa för länge eller om något annat händer.

Det går alldeles utmärkt att ha en värmekamera som bara ser "varm klump" i sängen och då är det bra. Om den varma klumpen är en inte fullt så varm klump på golvet är det något som är fel.

Visst är de personer som behöver hemtjänst osv. MÄNNISKOR, men man kan ju faktiskt använda tekniska hjälpmedel om det ökar tryggheten och hjälper personalen.

Varför skall hemtjänsten alltid vara så fruktansvärt arbetskraftsintensiv när det gäller administration. Ingen på Volvo sitter med kortlådor för att hantera reservdelslagret, varför då göra så med produktionsenheten "Nisse 87"?. Lägg mer handarbete på själva omvårdnaden och datorisera administrationen NU.

Carina Sjölund sa...

Politikerna tänker nog inte i dom banorna, dom tror inte att dom själva blir äldere en dag!!!
Ha en fin dag!
Kramen♥