måndag 14 november 2011

Som man bäddar får man ligga

De som bäddat fel är våra politiker som sålt ut vår välfärd till privata aktörer.
Att de huvud taget reagerar?
 Lite trögt kanske men efter så mkt skriverier kan de väl inte annat.
Annars tror jag nog att de har skygglapparna uppe.
Nu säger Stockholms stad upp alla avtal med Carema.
Missförhållandena har kommit fram trots att personalen troligtvis är rädda om sina jobb. Och det vill nog mkt till innan de anmäler. Man kan undra hur stort mörkertalet är.
Våra kära politiker tänker också införa en lag som gör att vinsterna inte får föras ut från landet.
Men snälla!
Dessa aktörer vet väl vad skatteplanering är. Det finns alltid kryphål.


Exp 1 2 3  DN  1 2   SvD  1  2

6 kommentarer:

Siita sa...

Klart att politikerna hittar kryphål över allt, men det kan inte vi. Kram

Veiken sa...

Stockholm tar visst över och driver just det äldreboendet i kommunal regi. Mer sånt, tack! Kram

Anonym sa...

Hej du,,Ja det är tur att det finns dom som kollar upp så tänderna sitter fast..
Jag tycker att alla dessa riskbolag ska avpoletteras dom ska inte få bedriva vård i någon form,,det ska landstingen göra,f-n det är ju det vi skattar för,Skamligt som det nu visat sig vara,med Carema..Blir riktigt arg....Haé Kram.

Yvonne :-) sa...

Kryphålen hittar dom!
Visst är buren betydligt käckare med överdraget..

Tomtan sa...

JA må vara en bakåtsträvare.... Men i min värd finns det inte att man ska kunna tjäna pengar på vård och omsorg och skola!!!!! De är fel!

Anonym sa...

Hela diskussionen är missriktad och enkelspårig. Nu säger Stockholms stad upp avtalet med Carema och alla skriker om vilka svin Carema är som driver ett bolag i vinstsyfte.

Men ingen kritiserar Stockholms stad. Har ni inte hört talas om lagen om offentlig upphandling? Stockholms stad förhandlar med ett stort antal privatägda vårdbolag såsom Carmea, Attendo Care, Aleris och många andra. De visar en kostnadskalkyl för Stockholms stad om vad det kan tänkas att hela kalaset kan gå på. I nio av tio fall går avtalet till det bolag som kan driva vården för minsta möjliga kostnad. Så har då inte Stockholms stad ett ansvar när det tittar på dessa kalkyler? Är det inte Stockholms stads ansvar att ifrågasätta dessa kalkyler eftersom det är väldigt låga. Är det inte sunt förnuft från Stockholms stad att fråga vårdbolagen om det verkligen är rimligt att tillhandahålla en bra vård till en sådan liten kostnad ?

Ofta händer det skandaler inom vården och alltid är det vårdbolaget som är boven i dramat. Jag har aldrig sett att någon säger att landets olika kommuner som säljer ut vård för minsta möjliga kostnad har ett ansvar. Men det är så kommunerna slipper undan sitt ansvar. Man köper den billigaste vården man kan hitta och om det sen händer något så kan kommunen lugnt luta sig tillbaka och säga att det är det privata vårdbolagets ansvar att se till att vården fungerar.

Pinsamt av Stockholms stad att inte ta ansvar i frågan när det är de som säljer ut vården till lägsta möjliga kostnad. Man kan inte bedriva vård för en spottstyver..