måndag 6 augusti 2012

Vart är vi på väg?

Ska Cannabis legaliseras? En majoritiet av danskarna tycker detta. Hoppas alla är medvetna om att drogen inte är ofarlig. Den börjar bli mer och mer socialt accepterad . Inkörsport till tyngre droger eller ej är nog en av frågeställningarna. Födkrok för den organiserade brottsligheten är en annan aspekt som väger tungt.

Jordskalvet i morse kan vara en förvarning om ett större. Enligt seismologen Bödvarsson tom inom en nära framtid. Det låter inte bra men såna här naturfenomen är inget vi kan rå på utan det är bara att gilla läget. Men vi är ju rätt så förskonade om man tänker på de område  världen som ligger utmed förkastningssprickor. 
Undrar om det förekommer jordskalv/bävningar på Mars. För det verkar dit som mänskligheten tar sin första tillflykt när vår planet inte räcker till. Det första steget är taget idag. Marssonden Curiosity  har landat för att ktr vilka förutsättningar som finns för ev. bosättningar.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är just eftersom cannabis inte är ofarligt som det bör legaliseras. Det är ju först då vi kan styra upp situationen, ha åldersgränser, licensierade återförsäljare etc.

Idag sköts försäljningen av mc-gäng och smågangsters.

Siita sa...

Jag är inte för att dom ska kunna köpa knark hur som hellst. O jordbävning kan vara början, som du skriver. Men hoppas det inte är så. Kram

Anonym sa...

Cannabis är inte ofarligt, men skadeverkningarna är relativt låga och få. Det argument som har störst tyngd är dock möjligheten att dra undan mattan en bit för organiserad brottslighet som idag tjänar stora pengar på cannabis.

Siita, och många andra i den äldre generationen, har inga som helst egna erfarenheter av cannabis, inga vetenskapliga fakta och baserar sina åsikter om "knark" helt och hållet på ett moraliserande och en totalt okritisk övertygelse om den svartmålning som skett under decennier. Denna generation är snart borta och debatten kommer att få en vändning, likaså lagstiftningen.

Anonym sa...

Siita, idag kan man köpa knark hur som helst i praktiskt taget varenda bostadsområde. Helt utan åldersgränser, och pengarna går direkt till kriminella.

Det är en av anledningarna för en legalisering, så att det inte längre skall säljas okontrollerat.

Anonym sa...

Ser MYCKET hellre att mina pengar går till något skönt ställe som säljer cannabis kontrollerat än till någon girig liten smågangster eller dödsfarligt mc-gäng!

/en lugn en sansad rökare