söndag 7 oktober 2012

USA i ett nötskal?

En politiker (Paul Broun)i USA kallar Big Bang för djävulens lögner.
Bibeln är enligt honom rättesnöret." Guds ord är sanna"
Denna politiker är själv vetenskapsman. Och sitter med i kongressens kommitté för vetenskap, rymdfart och teknik. USA i ett nötskal? Är det den här sortens personer som styr landet over there.
Hur ska vi övriga sunt tänkande tro. Enligt mig så är han en stor nöt och inte mycket bättre än  de som styr de hårt Muslimska länderna. 
Vidare verkar han vara en självupptagen person som vill vara mittperson. Han spädde i sitt tal på med sina helt otroliga jakthistorier. 
Man får hoppas att befolkningen där läser av honom illa kvitt.

Så här inför valet så märks det att I USA är de väldigt konservativa. Ta abort-frågan som är stor just nu. Det var många år sedan vi hade den diskussionen här. 
De ligger allt lite efter over there.DN  SvD

4 kommentarer:

Gilla sa...

Jag har inte läst om den här mannen. Så om han verkligen har sen sån makt, borde han ju sparkas. Men jag är ju sån att jag är helt opolitisk både här hemma och bryr mig inte mycket om vad som händer i USA, mer än att jag hoppas att Obama vinner valet, för jag tycker att han låter vettig. Han har ju dessutom lyckats för ner antalet arbetslösa i USA och det är väl något att premiera.

Sv: Franska grytor låter intressant. Man kan ju matlagning i Frankrike.

Kram/Gilla

Siita sa...

Han behöver en stor smäll. Kram

Anonym sa...

Amerikansk abortlagstiftning är inte så sträng som den svenska. Amerika tillåter senare aborter. Om någon skadar en kvinna som är med barn och fostret dör kan de bli åtalade för mord. Men en abort på ett livsdugligt foster i ett sent stadium är lagligt.Aborter är ibland använda i stället för preventivmedel.

De flesta amerikaner är inte så extrema i sin attityd till abort. De ligger någonstans mitt emellan.

Sociala frågor som aborter är inte viktigare än ekonomin i det här valet för de flesta amerikaner.

Katoliker, som ju följer påven, är de som främst är emot abort.

Om abortläkaren inte ville välja att sända sin dotter till allmän skola kunde hon hellre välja en privat sekulär skola annan än en katolsk. Vad väntade hon sig.

Anonym sa...

Wikipedia beskriver Paul Broun som en "confirmed idiot". Hemort är delstaten Georgia
Han är en av 435 congress-personer. Svårt att tro att han är läkare till yrket, men så är det. Congressare har två-års terminer, så man får hoppas att han inte blir omvald.

Ruth i Virginia