lördag 14 juli 2012

Lillfingret

Tyska läkarförbundet vill inte att deras läkare ska omskära pojkarna till Judiska och Muslimska föräldrar.
En domstol har dömt en läkare där ingreppet gick fel.
Omskärelsen är enligt dem ett påbud från Gud. Och detta kan inte diskuteras.
Jag säger som jag säger angående pälsbärarna. Hade det varit meningen att jag ska bära päls hade jag fötts sån. 
Alltså. Hade Gud ansett att omskärelsen var så viktig hade han sett till att pojkarna inte hade någon förhud.
Ska omskärelser utan medicinska skäl godkännas undrar jag vad nästa steg blir. 
Kvinnlig könsstympning?DN 1

5 kommentarer:

Anonym sa...

Att jämföra kvinnlig könsstympning med manlig omskärelse är ganska drastiskt och riskerar att dessa likställs. Den manliga omskärelsen har till exempel påvisat vissa positiva effekter gällande hygien och motverkan mot spridning av könssjukdomar, något som den kvinnliga könsstympningen saknar. En fundering kring din argumentation: blir det inte ganska svårt att bo här uppe i norr om vi alla ska gå ut bo gatan precis så nakna som gud skapade oss? Jag förstår vad du menar och jag håller med dig i båda frågorna men förändringar av kulturer måste få ta sin tid och förändringar som påbjuds utifrån kan få negativa konsekvenser - men he e bar min åsikt.
/Gunnarsson

Siita sa...

Där håller jag med du. Allt sådant är fördärv. Kram

Mita sa...

Vad Gud tycker eller inte har jag ingen aning om, så hur kan dom ha det?
Det där är nånting som jag har nada kunskap om fullt ut,men jag tycker det är vidrigt,speciellt den kvinnliga könsstympningen,fruktansvärt...
Visst är det Lavendel,denna underbara blomma som lockar till sig så mycket fina fjärilar♥
Kramen och ha en fin dag♥

Veiken sa...

Jag är gift med en man som är omskuren utan att vara jude eller muslim. När han var i tvåårsåldern fick han ett bråck och hade dessutom trång förhud, så läkarna passade på att omskära honom samtidigt som han opererades för bråcket, vilket jag är tacksam för. Det har faktiskt gjorts undersökningar på kvinnor som har omskurna män som partners och det har visat sig att dessa kvinnor har underlivscancer i mycket mindre omfattning.... Det är lättare att hålla hög hygien. Jag är alltså för manlig omskärelse, men den ska alltid vara frivillig. Kvinnlig omskärelse är ett djävulens påfund och borde utrotas omedelbart om det gick. PUH! Det blev långt det här! Kram

Johan sa...

@Anonym 14 juli 2012 10:34 och i viss mån Veiken 14 juli 2012 20:30:

Jag skulle vilja påstå att manlig omskärelse med hänvisning till bättre hygien är som att utföra andeutdrivning med hänvisning till att det motverkar förkylning. Detta är år 2012. Tvål och vatten finns i var mans hem och det är väl ingen hemlighet att det där med att tvätta sig hjälper mot både sjukdomar och mindre angenäm kroppslukt? Kan även påpeka det att det faktiskt finns en hel del kvinnor som borde lära sig att upprätthålla åtminstone den mest basala personliga hygienen, både mellan benen och i övrigt.

Vidare vill jag påstå att manlig omskärelse faktiskt är könsstympning. En väsentlig del (vissa säger 10%, andra säger så mycket som 30%) av alla nervändar i det manliga könsorganet sitter i just förhuden. Tar man bort dessa är det självklart att förmågan att njuta av stimulans minskar. Dessutom ska vi inte glömma att förhuden faktiskt är ett skydd för ollonet och hindrar att ollonet skadas av yttre påverkan.

Min ståndpunkt är denna: En vuxen person får göra vad den vill med sin egen kropp. Är du myndig och vill omskära dig, gör det då. Är du myngig och vill hugga av dig ena armen med yxa, fine - gör det då. Men kom inte och säg att det är din rättighet att ge dig på ett oskyldigt litet försvarslöst barn (flicka eller pojke spelar ingen roll) bara för att du tillber en viss gud, för sådana barbariska sedvänjor har ingen plats i ett modernt och civiliserat samhälle!
Tack för mig!