onsdag 15 augusti 2012

En flod

Nu strömmar det in uppgifter om hur våra skattepengar har missbrukats.
Är det inte fester så är det att fel målgrupper har fått ta del av pengarna. 
Tillväxtverket har lagt 375miljoner på kvinnligt företagande.
Ingen uppföljning har skett. Man vet inte ens vilka som deltagit. 

– Jag förstår den frustration och den ilska som många känner, för jag känner själv en enorm frustration, säger näringsminister Annie Lööf. 
Ska hon säga som tillhör de som fått ta del av festerna och hennes departement har festat riktigt bra de också. Det är tom så att de försökt dölja fakturorna. Tala om att vara medvetna om att de gjort fel.


DN  1  2 3 AB  1 2 3  SvD  1  2

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag undrar om DNs sommarscope är ett examensarbete från någon folkhögskola som utbildar blivande journalister?
Det har naturligtvis sitt värde i att granska formalia, men det viktiga är att granska hur formalia påverkar verksamhetens resultat. När blir DNs journalistkår så skicklig att den kan granska verksamheten hos våra myndigheter? Att läsa några restaurangnoter kan ju de flesta högstadieelever och jag har i min enfald trott att DNs journalister håller högre standard. Varför väljer DN inte ut ett av de dyraste verken hos varje minister, nagelfar dess verksamhet och publicerar resultaten i en utförlig bilaga som regelbundet medföljer någon weekendutgåva. Vi vill ju veta vilken nytta våra skattepengar gör och att delges restaurangnoter saknar egentligen all relevans. Jag anser att det är OK att gå på krogen för skattepengar så länge bestämmelser följs och om bestämmelserna överskrides bör detta göras synligt och särskilt motiveras av någon hög chef. Låt inte avundsjukan styra våra myndigheters verksamhet! Vi vill veta vilken nytta de offentliga medlen gör!

Anonym sa...

Varför är folk upprörda över vart de 375 miljonerna till kvinnligt företagande gått? Kvinnor brukar inte bokföra sina shoppingrundor!

Siita sa...

Det är inte klokt hu dom festar upp våra skattemedel.Kram