tisdag 16 oktober 2012

Godtroget

Lurendrejeriet med personliga assistenter är mycket större än F-kassan kunnat tänka sig.
Kopplingar finns även med kriminella kretsar.
Mycket av pengarna har förts utomlands.
Hur godtrogna är vi Svenskar egentligen?
Här kommer åter frågan upp om inte sån här verksamhet ska vara offentligt styrd. Eller så måste de bolag som finns kollas upp ordentligt innan de kan syssla med den här sortens arbete.
I ärlighetens namn finns det brukare som verkligen behöver den hjälp de kan få men det kommer i skuggan av de många lurendrejare som lurat till sig pengar.

File som är mörkröd är oxfilé. Eller?
Även där är vi godtrogna och går på bluffen med färgad fläskfilé.
Allt är som sagt inte vad det ser ut att vara.
Gammat kött mals också ner i affärerna och blir färs med ett nytt slutdatum.

I dagens värld kan alltså den lame gå och grisen bli kossa.


DN  1  AB  1    SvD   GP  1  2

7 kommentarer:

Filifjonkan 1 sa...

Hej, ja man blir ledsen ..hm..näe arg för de som verkligen
är i behov kommer i dålig dager det är ju inte rätt.Tänk att det kan finnas så jäkliga typer man läser ju om en efter en som gjort så här.Men bra att det äntligen efter alla år de fått hålla på tagits itu med det hela så stora pengar som det rör sig om med.De kan ju räcka till andra saker då istället.Hårda straff fängelse 7 år minst.Morr,,
ja så köttet alltså inget är klokt kontroll f verkar inte finnas i detta land. Men man måste ju ha lite egen koll med din sista meningen är ju så gott som verklighet kan man tycka som det ser ut numera. Ja önskar dig en bra dag(inget lurt med det) fniss..

Tomtan sa...

Jag som jobbar med dem som verkligen behöver sina assistenter blir verkligen ledsen att sånt här får förekomma.... De drabbar verkligen de svagaste i samhället, de som inte alls kan för sin talan!
Åt fläskfilé på restaurang en gång och de var ben i den.... En historia vi brukar skratta åt nu för tiden :D

Anonym sa...

Va fin din blogg har blivit!!!!!

Siita sa...

Och fläskytterfilén är en benfri kotlett. Lurade blir vi iaf. Kram

Ama de casa sa...

Dom bara luras,
luras, luras, luras,
bara luras
överallt och allihop!

Veiken sa...

Alla vet hur det står till inom assistansvärlden, men ingen gör något. Dags att kolla varje öre och dessutom redogöra för varenda krona man kvitterar ut! Nu blev jag f-bannad..... Kram på dig!

Anonym sa...

Jag ,som brukare är den som anställer och sköter om det som rör mina assistenter! Jag är inte dum i huvudet för att jag sitter i stol... Vem mer än jag, ska styra min vardag? Ska hemtjänsten hämta mina barn? Jag litar till 100% på mina fantastiska assistenter! Vi har en fin relation, med stor respekt för varandra. Min assistans ersättning går via ett Kooperativ jag är med i. INGEN vinst! Så mycket som möjligt ska gå till löner. Finns ingen möjlighet för mig att luras. Hemtjänst kostar kommunerna ca 500/h. Assistans 275.....
Eller ska jag in på långvård, gruppboende... Tillsammans med min fru och tre barn då?